Strict Standards: Non-static method Registry::getInstance() should not be called statically in /home/groenegi/public_html/defaults_setup.php on line 247
JHD Furniture - Meubelwinkels - Huis en Tuin - Welkom bij de Groene Gids - Dé Gids voor Duurzame, Milieubewuste Bedrijven

Zoeken

JHD Furniture

JHD Furniture


Duurzaamheid

  • 2 Stars.

JHD Furniture

Beschrijving:

 

Een bedrijf met wortels in ons eigen land.
 
Een Nederlandse meubelmakerij, gespecialiseerd in maatwerk, projecten en kleine winkelinrichtingen. Alle producten worden op een ambachtelijke wijze met de hand vervaardigd in de eigen werkplaats. De deelproducten die niet zelf geproduceerd worden,
bijvoorbeeld (gedraaide) tafelpoten, verlijmde panelen etc. worden betrokken bij bedrijven in Nederland. Dit voornamelijk omdat er dan goed zicht is op de kwaliteit en er ook maatwerk geleverd kan worden.
 
Duurzaamheid en Milieu.
 
Het productie proces verloopt duurzaam, er wordt uitsluitend met plaatmateriaal en hout gewerkt met het FSC (Forest Stewardship Council) keurmerk.
Er wordt zoveel mogelijk op milieubewuste wijze gewerkt, en er wordt gestreefd naar een zo klein mogelijk afvalpercentage.
In het bijzonder in de spuiterij is er, mede door middel van een zelf ontwikkelt kleurwissel systeem voor (grond)verf, en een zo genaamd 1 pot verfsysteem, een afval percentagevan minder dan 2% gerealiseerd.
 
Alles wat er aan verf overblijft wordt namelijk verwerkt in de grondverf.
Ook de gebruikte oplos- en reinigingsmiddelen worden, na een reiniging, hergebruikt als (grond)verfverdunning.
In het bedrijf bestaan er 3 afvalstromen, resthout, verpakkingsmaterialen en een kleine hoeveelheid chemisch afval.
Het resthout, de verpakkingsmaterialen en het chemisch afval wordt aangeleverd bij het recyclingbedrijf “De Vijfhoek” in Almere, die het uiteindelijk verwerkt tot brandstof voor de biomassa centrale in Lelystad.
 
Een goede naam - Naamsbekendheid
 
JHD Furniture heeft een goede naam bij haar klanten, het bedrijf is in staat om snel, flexibel en klantgericht te werken.
Voor elke aanvraag komt een offerte, compleet met een professionele, goed gedetailleerde tekening, zodat zowel de winkelier als de uiteindelijke particuliere klant een goed beeld krijgt van het eindresultaat.
 
Sinds begin 2012 is er een goede website gemaakt, met veel foto materiaal en een steeds groter wordende portfolio op het gebied van maatwerk en projecten.
Ook wordt er maandelijks een “Nieuwsbrief” verzonden aan klanten en prospects, en sinds april 2012 ook aan een geselecteerde groep binnenhuis architecten en interieur adviseurs.
Na de zomer gaan ook projectontwikkelaars en makelaars benaderd worden om te kijken of er mogelijkheden bestaan om iets te doen met modelwoningen.

 

Adres: De Steiger 98
1351 AH
Almere
Telefoon: 036-5409244
Kaart:
In Rubriek: * Huis en Tuin » Meubelwinkels